søndag 12. oktober 2014

Heklet snøkrystall med perler :)

Jeg har begynt å kjenne julestemninga komme smygende, og den fyller meg med en sånn sitrende barnslig glede. Og da MÅ jeg bare lage et eller annet julete :)
Det gjør meg ingenting at høstmørket er her, og at både løvet og tempen faller, at regnet pisker mot vinduet i høststormen.  Det er bare et tegn på at vi nærmer oss en annen vakker årstid, og at naturen har høstrengjøring. Jeg er så glad for at jeg bor i et land med fire årstider, og jeg nyter dem alle sammen når de er der.
Jeg har heldigvis ingen favorittårstid som jeg går og venter på , for det er så mye vakkert ved dem alle. Og når det er høst betyr det, utenom turer i skog og mark med hundene uansett vær, masse innekos og håndarbeid. Jeg begynner tidlig å fundere på hva jeg kan lage av julegaver i stedet for å kjøpe, så derfor begynner jeg jo å få julestemning også ganske tidlig :) Og det gjør meg så glad. Jeg koser meg sånn med å tenke ut nye ting som jeg ikke har laget før, og jeg elsker å lage mine egne mønster :)
I går fikk jeg det for meg at jeg ville hekle en liten snøkrystall. Det er en fin ting å gi som julegave, og tar ikke så veldig lang tid heller. Og jeg synes det er deilig å lage ting man ikke trenger dager eller uker på å få ferdig.
Jeg regner med det er flere som meg der ute, og tenkte derfor at jeg ville dele oppskriften min med alle som har lyst til å prøve å hekle snøkrystallen min :)


Jeg har brukt Gjestal bomullsport garn fra Spar kjøp, og heklenål nr 2. Den er i minste laget, men jeg synes det blir penest når det blir litt stramt. Og det er lettest å få til når heklenåla er liten. De perlene jeg har brukt her, har jeg hatt liggende veeeeldig lenge, men de var akkurat passelige til dette prosjektet. Det er så greit å få brukt litt av alt jeg har på lager. Som døtrene mine sa i til meg i går: Vi trenger jo ikke gå i noen hobbybutikk, vi kan jo bare komme til deg og finne det vi har bruk for :) :)
 
 
Det er lurt å ta litt lim i trådenden sånn at det ikke fliser seg når du skal tre på perlene :)
 
 
Det går 12 perler pr snøkrystall, men det er lurt å tre på nok perler til flere med en gang, så slipper du å smøre garnenden inn med lim så ofte :) Perlene skyves bare videre innover på tråden mens du hekler :)

 
Begynn med 6 fm i en magisk ring. Hvis du ikke vet hva en magisk ring er, er det lurt å søke det opp på Youtube, der finner du masse videoer om det. Det er nemlig forferdelig vanskelig å forklare med ord :)
 
 
1. omg: Begynn med 3 lm (som er den første st), 1st til i samme fm, 2 lm, 2 st i neste fm, 2 lm. Fortsett sånn ut omg. Avslutt med en kjm i den tredje av de 3 lm du startet med. Da har du 6 stavgrupper.
 
 
2. omg: 1 fm mellom de 2 første st, 4 lm, 1 fm i lm-buen, 4 lm, 1 fm mellom de neste 2 st. Fortsett ut omg.  Avslutt med 1 kjm der du begynte omg. Da har du 12 lm-buer.
 
 
3. omg: Hekle 2 kjm i første lm-bue, så 1 fm, 4 lm, 1 fm i neste lm-bue. Fortsett ut omg. Avslutt med 1 kjm der du begynte omg. 
 
 
4.omg: 2 fm i første lm-bue, 3 lm, dra den første perlen helt inntil heklenåla sånn som på bildet under. Hekle 1 fm i den første av de 3 lm. Da har du festet perla, og heklet en picot :)
 
 
Hekle 2 fm til i samme lm-bue. 2 fm i neste lm-bue, 3 lm - dra en perle inntil heklenåla, en fm i den første av de 3 lm, 2 fm til i samme lm-bue. Fortsett sånn i hver lm-bue ut omg. Fest trådene, og sy i hempe. Så er snøkrystallen ferdig hekla:)
 
 
Du kan enten bare ha den sånn, eller du kan gjøre som jeg har gjort å lime på litt bling i midten :) Jeg har brukt en metallblomst og en halvperle. Her tar man det man har :)
 
 
Og DA har du en koselig snøkrystall til juletreet, eller du kan henge de på en grein av trollhassel :)
 
 
Så er det bare å sette i gang å produsere :) Kos deg :)
 
 
Håper dette var greit å forstå :) Det er veldig kjekt å ha bilder i tillegg, så kan man se litt på dem samtidig som man leser oppskriften :)
 
Ønsker deg en fin dag videre, kos deg med hva du enn måtte finne på :)
 
Klem fra meg <3

 

8 kommentarer:

kiwimeskreations sa...

May Britt it is so easy to see you here again - and I love your snowflake :-) I must try it myself.
Blessings
Maxine

Malys krok sa...

Jeg satt akkurat i dag og så på mønster av heklede snøkrystall og tenkte jeg skulle lage noen. Dine ser jo skikkelig avanserte ut, men perler og det hele.
-Margit-

Lises hjertegleder sa...

Du er så GOD <3 <3
Klæm 2u

Lily Allen sa...

Beautiful card, I love the image and the design.
remove background

التاج المثالى sa...


Ideal Excellence Company for Home Services, House Cleaning, Apartments, and Villas in Dammam, Khobar, Qatif, and Jubail Special Section for Sewage Pressure, Pest Control and Cleaning for Boards, Carpets and Rugs and Tank Cleaning We provide the best home services in the Eastern Region

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة تعقيم بالاحساء

التاج المثالى sa...


شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بسيهات وراس تنورة
شركة كشف تسربات المياه بالخبر
شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالدمام

التاج المثالى sa...


الخدمات المنزلية بمدينة القطيف


شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف خزانات بالقطيف
شركة تنظيف فلل بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة الحمام بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالقطيف

التاج المثالى sa...


الخدمات المنزلية بمدينة الجبيل

شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف خزانات بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل
شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة مكافحة الحمام بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالجبيل