mandag 13. mai 2013

Oppskrift på heklede hjerter :)Jeg viste noen hjerter jeg har heklet i forrige innlegg, og i dag tenkte jeg at jeg ville dele oppskriften min med dere som har lyst til å lage noen selv. Det er jo så "in" med alle mulige slags heklerier nå for tida, og da er det jo gøy å kunne lage noe av det selv og ikke behøve å kjøpe alt. Mine hjerter passer til å henge i vinduet, men kan også brukes til pynt på lysfat (bare litt unna lysene da, hihi). De måler ca 11 x 11 cm. (Men det varierer jo med tykkelsen du bruker på garn og heklenål)

Jeg synes det er litt vanskelig å skrive ned mønster, for det som virker kjempeenkelt inni hodet, blir plutselig ikke så enkelt når man skal ha det ned på papiret. Derfor har jeg laget bilder i tillegg, for da synes jeg det blir litt lettere. Her er altså oppskriften:

Lag en ring av 6 lm.

1. omg.  3 lm, 2 st (= 3st), 3 lm 3 st tre ganger, avslutt med 3 lm og 1 kjm i 3. lm.

 
2. omg. Hekle kjm fram til lm-buen, 1 fm i lm-buen,  3 lm 2 st (= 3 st),  3 lm 3 st i lm-buen, 2 lm, hopp over 3 st, og hekle 3 st 3 lm 3 st i neste lm-bue. Avslutt med 2 lm og 1 kjm i 3. lm der du begynte.
 
 
3. omg. 3 lm (= 1 st), 1 st i hver av de neste 2 st, 3 st  3 lm 3 st i lm-buen. 1 st i hver av de tre st, 2 st i lm-buen, 1 st i hver av de neste 3 st. Fortsett sånn omg rundt, avslutt med 1 kjm i 3. lm på den første st.
 
 
Nå er den innerste firkanten ferdig, og du skal begynne på "halvmånene". Hekle 4 lm.
 
 
Så snur du arbeidet, og hekler 1 kjm i 3. st mot venstre. Da får du liksom en lm-bue på midten.
 
 
3 lm, lag 1 kjm i 3. st mot venstre (= den første st), 1 lm
 
 
Snu arbeidet igjen, hekle 1 st 1 lm 7 ganger, 1 st, fest med 1 kjm i 3. st fra lm-buen på firkanten. Til slutt skal det  være 9 st i alt, og da ser det sånn ut:
 
 
Hekle 3 lm og fest med 1 kjm i lm-buen til venstre, 2 lm, snu arbeidet igjen, hekle 1 st 2 lm i hver av st på forrige omg, 1 st, avslutt med 1 kjm i lm-buen. Da har du 9 st. Klipp tråden.
 
 
Snu arbeidet på retten, og hekle 4 lm som vist på bildet (i 6. st fra lm-buen til venstre)
 
 
Snu igjen og følg oppskriften som på forrige halvmåne. Nå begynner hjertet å ta form.
 
 
Når du vil lage et dobbelt hjerte, skal du klippe av tråden nå og hekle et hjerte til.
 
(Hvis du vil lage hjertet til en brikke, skal du nå hekle en omg med fm rundt; 1 fm i alle st og 2 fm i alle lm-buer. Så en omg med lm-buer; 4 lm og 1 fm i annenhver m rundt hele hjeret. Fest alle tråder, og stryk det med litt spraystivelse)
 
 
Når du har heklet to hjerter, er det tid for å lage innerputa. Tegn på papir rundt et av heklehjertene for å få innerputa i riktig str. Klipp to stoffhjerter etter papiret og sy dem sammen enten med maskin eller bare for hånd. Fyll i litt vatt før du syr innerputa helt sammen :)
 
 
Så skal du begynne å hekle de to hjertene sammen. Men det er lurt å feste de løse trådene først.
 
Jeg heklet 1 fm i hver st og 2 fm i lm-buene. Da syntes jeg det ble passe tett. Spar igjen et stykke sånn at du kan dytte inn innerputa.
 
 
Hekle siste stykket sammen. Til slutt hekles en omg med lm-buer rundt hele hjertet. Jeg heklet 4 lm 1 fm i annenhver fm. Da ser det ferdige hjertet sånn ut:
 
 
Jeg håper dere skjønte oppskrifta mi, og at dere nå vil kose dere med å lage masse hjerter :)
 
 
 
God klem fra 
 post signature

11 kommentarer:

Gro sa...

Jippi. 1. hjerte allerede heklet her. Ikke noe problem å følge oppskriften.
Tusen takk. Klem :o)

Lises hjertegleder sa...

Nydelig - skal lage sånn :-))))
Klem

kiwimeskreations sa...

Thank you for this May - I am away from home with the grandchildren but will try it when I get home.
Blessings
Maxine

Lill Anita sa...

For en flott ide til gaver.
Enkelt og flott.

Ha en fin kveld..

Klem :)

June sa...

Så flink du er! Nydelige hjerter. Det er je så kjekt å hekle så denne oppskriften kommer jeg til å prøve!
Klem, June

Susanne Halseth sa...

Så fine <3 Denne bloggen må jeg følge ser jeg, finner ikke noe knapp for og følge via mobilen, men skal prøve å finne deg igjen på dataen i kveld og legge meg til ;) kom egentlig borti denne bloggen fordi jeg søkte på ostekake oppskrift, så den ideen skal jeg også ta i bruk :) Tusen takk :)

Lene Kristin sa...

Kjempefine hjerter, men jeg gjør bare feil...... Klarer innerste firkanten, men så gjør jeg bare feil. Kan du forklare hva jeg surrer med, får jo to buer.

Vennlig hilsen Lene

Marit sa...

Takk for fin oppskrift til hjerter.
Har hatt en tur rundt på bloggen din og har var mye fint.

May Brit sa...

Lene Kristin :
Jeg beklager at jeg ikke har sjekket kommentarene her på ei stund, så jeg har ikke sett sp.m ditt før nå. Men jeg lurer på om du kanskje glemmer å snu. Det er riktig at du skal ha to buer før du snur, men den siste buen er på en måte første stav på neste omgang etter at du har snudd arbeidet. Så skal du hekle de andre st i det som er den første buen du lagde. Det er litt vanskelig å forklare, men se godt på bildene, og prøv igjen :)Håper du får det til :)

Erna sa...

Fatastisk enkel oppskrift. Gøy og rask å hekle. Tusen takk.

Erna sa...

Måtte bare prøve. SÅ gøy og enkel å følge. Tusen takk.