fredag 10. mai 2013

En fin dag :)

Ja, jeg vil påstå det har vært en fin dag :) Mange vil nok rynke litt på nesa over været her på sørlandet denne fredagen, men det er jo ikke noe man kan gjøre så mye med. Og da tenker jeg at det ikke er noen vits i å irritere seg over det heller :) Skulle selvfølgelig helst sett at det var sol og varme, men det kommer nok :) Og når den eneste bekymringen man har en fredags morgen er at det er tre dompaphanner og bare to dompaphunner ved foringsplassen (utenom utallige kjøttmeiser og blåmeiser, bokfinker og grønnfinker, grønnsisiker m.fl.), ja da har man det ganske bra :))

Før jeg kom meg ut i det strålende pøsregnet, gjorde jeg ferdig noen duker jeg har heklet. De skal brukes på kjøkkenet, og jeg ble ganske fornøyd om jeg får si det selv. Jeg har heklet dukene etter et selvlaget mønstet, og det var så gøy å lage at det kommer jeg til å gjøre flere ganger :) Slik ser dukene mine ut:

Den firkantete duken måler 57 x 57cm, og alle dukene er heklet i et bomullsgarn som heter Cotton nr. 8 fra Hjertegarn (Danmark). Jeg brukte krok nr. 2, kanskje litt liten, men da blir det fast og fint.
 
Den avlange duken måler 30 x 70 cm.Jeg har også laget noen hjerter som skal henge oppe i vinduene på kjøkkenet, og det er også mitt eget mønster. Jeg tok litt utgangspunkt i noen små hjerter jeg har funnet oppskrift til på nettet, og så forandret jeg dem ganske mye både i mønster og størrelse. De første jeg laget lot jeg være enkle så de kan brukes til små brikker. Men så fikk jeg en idè om å hekle to og to sammen til oppheng i vinduene. Til disse sydde jeg stoffhjerter til å ha inni. Ferdig måler hjertene 11 x11 cm.

  

Så må jeg jo, som vanlig, vise dere noen bilder av våre tre godgutter. Hva gjør det vel om været er grått og kaldt når man kan omgi seg med disse her? Verdens beste humørspredere:

 
Bente Lill har den hele og fulle oppmerksomhet fra alle tre. De synes det er kjempegøy å trene lydighet og triks. Her må alle pent vente på "værsågod" før de får ta godbiten på gulvet :) Og alle tre følger godt med på "sin" godbit så den ikke forsvinner :)

 
Det er nå blitt 32 kg forskjell på lille Kaizer (4,9 kg) og Turbo (37 kg), noe som kommer godt fram her:

Håper dere nyter kvelden, og at dere finner ting å kose dere med selv om regnet høljer ned og sommervarmen lar vente på seg. For husk:
 
 
Klem fra

post signature
                                                                             

5 kommentarer:

Gro sa...

Så nydelige hjerteduker.
Og de små hjertene til vinduet er jo bare fantastisk søte. Oppskrift??? Blunker pent med vippene nå :o)

God helg :o)

MaxineD sa...

Oh May what beautiful crochet - I love the wee hearts - they are a gorgeous accent.
Your precious dogs are looking so healthy and beautiful too.
I love reading your blog, and miss you when you are not here often. We are going into late autumn now and it is getting cooler, but we never get snow as you do!!
Blessings
Maxine

June sa...

Så nydelig heklet! Du er kejmpeflink! Fikk lyst å ta frem hekletøyet selv nå og sette i gang! Utrolig vakkert med de hjertemønstrene!
Kjempesøte hunder du har:-)

Lises hjertegleder sa...

Du æ utrolig <3

Camilla Elstad sa...

Hei!
Kom over dette innlegget da jeg lette etter heklet duk med hjerter på. Begge disse dukene dine er skikkelig fine, kunne du ha tenkt deg å delt oppskrift med meg? :)