onsdag 18. juli 2012

En sommerdag:))

I dag har vi hatt sol og litt varme hos oss, og det var deilig:) Det var godt med en sommerdag, smøre seg med solkrem og legge seg på solsenga og bare slappe av:))



 Det har ikke vært det beste sommerværet til nå, men jeg prøver å ikke irritere meg over noe jeg ikke kan gjøre noe med likevel. I stedet gjør jeg ting som får meg i godt humør uavhengig av været:)
Som for eksempel håndarbeid får meg i godt humør:) Og jeg har begynt å hekle et nytt teppe til nyfødtposten på sykehuset i Kristiansand. Jeg har snart tre sett ferdig, og da har jeg tenkt å levere dem;) Jeg håper noen kan ha glede og nytte av dem:) Teppet mitt hekles i såkalt "skjellmønster", og jeg bruker Babygarn fra Europris og heklenål nr 4 for at det skal bli mykt og luftig:)





Og en kveld da vi satt inne i stua, krasjet denne stakkaren rett i vinduet. Jeg løp ut på verandaen, og der lå den rett ut på golvet. Jeg var redd det ikke var noe håp, men etter å ha hvilt litt ( ganske lenge) i hånda mi, fløy den av sted. Den fløy ikke langt i starten, men jeg velger å tro at den klarte seg:) Og sånt blir man varm i hjertet av, i alle fall når man er så glad i naturen og dyr og fugler som jeg er.



Og så er jeg jo innom hobbyrommet mitt og lager litt kort og sånt vettu:)) I dag vil jeg vise dere to tags jeg har laget. De er laget av kraftkartong, og motivene har jeg funnet hos fotos vintage gratis.
Jeg har brukt dies fra Marianne design, kjøkkenklut fra Nille, charms fra Korthobby, stempel fra Kort og godt, og alle kantene er svertet med Distress Ink Walnut stain.




Tenkte at de skulle få være med på utfordringene hos

vintage udfordring - anything goes

Til slutt noen bilder av Bamse, som også er en av mine store gleder:) Han har en veldig stor plass i hjertet  mitt, mest fordi han er en skikkelig kosegutt. Men også fordi han er født med en hjertefeil, som gjør at han er ekstra sårbar. Han er helt avhengig av at jeg passer på ham, gir ham medisinen og sørger for at han har det bra til enhver tid. Foreløpig går det veldig bra med ham, og jeg håper å få beholde ham i mange år enda:)) Så om det er sol eller regn, kaldt eller varmt, så har vi mange kosestunder, jeg og Bamsegutten min:))





Så vil jeg ønske dere alle en riktig fin kveld videre, og takk for at dere titter innom bloggen min:))
Klem fra
 post signature

lørdag 14. juli 2012

Sjokoladekort, tag og dyrene:))

I dag har jeg kost meg inne og laget mitt første sjokoladekort:) Jeg har brukt Marianne sin tutorial, hun er å utrolig flink til å finne på ting:) Jeg har brukt papirer fra Tim Holtz paper stack Vintage shabby, dies fra Spellbinders og Marianne design. Rosene er kjøpt på Hobbyhimmelen og farget med Distress. Stemplene er fra Kort og godt, og bildene er funnet på nettet. Jeg vil delta på utfordringen til Anonyme scrappere, så da måtte jeg lage en tag som matchet sjokoladeesken:) Slik ser mitt bidrag ut:






Legger inn sjokoladeesken og tagen hos disse utfordringene:

Anonyme scrappere - Matchende par i fargene hvit + brun + valgfri farge
Vintage udfordring - anything goes

--------------------------------------------------------------------

HUNDER OG KATTER:)

Denne helgen passer vi hundene til døtrene våre som har tatt seg en tur på gatebiltreffet på Rudskogen. Og jeg går, som vanlig, litt amok med kameraet når det gjelder dyrene;) Det er så rart med det, men jeg synes de er så søte nesten uansett hva de holder på med. Og jeg knipser i vei vettu:)) Her er et lite utvalg bare fra i dag:))

BAMSE (som er min egen bichon frisè-gutt. Han har rukket å bli 4 1/2 år :))
Som dere ser, så har han funnet ut at det er fint å ligge på arbeidsbordet mens jeg lager kort. Det er SÅ koselig å ha han der:))

KAIZER (min yngste datter Siv Irene sin hjertevenn. Han er en blanding av Yorkshire terrier og Chinese crested powder puff og er 2 1/2 år. Han er en bitteliten gutt på 4 kg:)) Han savner Siv Irene, og det kan man nesten se på disse bildene synes jeg. Men hun kommer heldigvis hjem i morgen:))


TURBO (min eldste datter Bente Lill sin nye bestevenn, og han er en blanding av labrador og kongepuddel, altså en såkalt labradoodle. Han er bare 3 mnd, men veier allerede nesten 12 kg:)) Han er en skikkelig brumlebass, men kjempeskjønn likevel:))


LILLEPYS, NUSSI OG MIA ( og de er alle mine:)) De har alle kommet til oss på forskjellig vis. Lillepys, den hvite, ble funnet tuslende langs veien alene og forlatt som bitteliten, sannsynligvis dumpet fra en bil, og vi tok henne til oss. Nussi var det ingen andre som ville ta imot, men det ville vi. Mia ble født i fjor sommer i et gammelt fjøs, og jeg følte hun var min helt fra starten:)) 


Håper dere  koser dere på lørdagskvelden alle sammen:)

Klem til dere fra
post signature

lørdag 7. juli 2012

Regn,"ny" veranda og hekla duk:))

Det er  skikkelig gråvær hos oss i dag, men det gjør ingenting. Og se så flott naturen er selv i våtdrakt:
                                              
 Disse bildene er tatt fra verandaen vår:)



Se så nydelige blomstene er med regndråper på:) Hvem kan vel bli sur på været når det finnes så mye vakkert rundt oss?


Og vi har masse gøye ting å holde på med innendørs:) Mannen snekrer nye møbler til verandaen, og jeg har laget duk til det fine nye bordet han har laget:) Møblene er laget av skikkelig grove materialer,  men jeg synes de ble så fine:) De skal få seg en runde til med pussepapir, og enda ett strøk med beis før de er helt ferdige. Og jeg skal sy puter til benken, så det gjenstår litt arbeid ennå:)



Og her viser Bamse hvordan benken også kan brukes som kattehus. Tenker Lillepys, Nussi og Mia blir glad for sitt nye krypinn når det blir kaldere i været. Han er god til å få det til, han der snekkermannen min:)))


Og han har visstnok enda mer på gang:)) Gleder meg til å se det ferdig:))



Selv har jeg bidratt med en duk til det fine bordet ( uff, det hørtes ikke så imponerende ut sammenlignet med det mannen har gjort):) Men duken er altså laget av et gammelt dynetrekk som egentlig skulle kastes. Så jeg har klippet, klippet og klippet, rundt og rundt og rundt. Så ble det surret opp til et ganske stort nøste. Deretter var det fram med heklekroken ( nr. 8). Jeg har brukt en side av dynetrekket, og jeg skal si det ble ikke store duken når stoffet ble heklet sammen!! Men jeg ble veldig fornøyd med den likevel.


Og sånn ser bordet ut med duken på. Det flotte lyset er det min eldste datter som har dekorert. og ildtoppen er en gave fra verdens beste søster, Anne Lise.


Og mens jeg laget duk, lå Bamse og koste seg i det rene sengetøyet som jeg nettopp hadde lagt på:)) Tror han er sånn ganske fornøyd med tilværelsen her ja...godgutten min:))


Så vi har hatt en fin dag som dere ser, selv om det er grått i været. Håper dere som titter innom her også har hatt det fint, hva dere nå enn har holdt på med. Ønsker dere alle sammen en koselig kveld:))

Klem
  post signature

søndag 1. juli 2012

Sommertag og babystrikk:))

I dag har jeg kost meg med farger:) Resultatet ble en tag som oser av sommer, synes jeg selv da:) Jeg har brukt kaffifilter, mist, tre ulike distress-puter, blomster og ulike dies. Jeg har tatt bilder etter hvert, så dere kan se hva jeg gjorde:)

Jeg begynte med å velge fargene jeg hadde lyst til å bruke, og fant et kaffifilter og noen hvite blomster:)


Først svampet jeg på masse av de tre fargene jeg valgte meg:


Siden jeg ikke har fått somla meg til å få kjøpt en liten mistflaske, så jeg ingen annen utvei enn å finne fram ei tom sprayflaske og fylle den med vann. Funka som bare det:)))




Syntes både kaffifilter og blomster ble kjempefine. Brukte føner til å tørke dem litt med, hadde ikke tid til å vente på lufttørkinga:)))

Så brukte jeg mine nyeste dies fra Marianne design og Spellbinders for å fullføre "verket":))



Og slik ble min sommertag seende ut til slutt:) Stempelet jeg har brukt er fra Kort og godt:)


Jeg har tenkt at tag`en min skal få være med i disse utfordringene:

scrapperiket - bingo ( jeg brukte stempel, blomster, maling/mist)
scrapalong - sommer
papiravisen - midt i blomsterengen
vintage udfordring - anything goes
-----------------------------------------------------------------------

Så har jeg strikket og heklet litt også:) Det er et sett med sokker, lue og teppe. Det har jeg tenkt at en liten nyfødt baby på sykehuset i Kr. Sand skal få. Det er mange som lager sånne sett til de små på sykehusene rundt omkring i hele landet. Mange av dem, særlig prematurbarn, trenger noen ekstra varme og gode plagg i en vanskelig start på livet.  Jeg har tenkt å fortsette å sende når jeg har tid. Det er jo en fantastisk mulighet til å hjelpe, og en flott gave å gi familier i en vanskelig fase, ( de får nemlig med seg settet hjem til odel og eie når de drar fra sykehuset). Og så er det jo så utrolig koselig å lage:)

Garnet jeg har brukt er babygarn i 100% merinoull kjøpt på Europris.


Sokkene og lua er heklet i en gammel teknikk som kalles "pjoning". Og lua er også laget med åpning i toppen til eventuelle ledninger som er festet til hodet.


Nærbilde av hekleteknikken. Det er faktisk bare kjedemasker som brukes. Den nederste kanten blir sånn ved å hekle bare i bakerste maskeledd, og resten av lua hekles i bare fremste maskeledd. Verre er det ikke:)


Så vil jeg ønske alle dere som titter innom bloggen min en riktig fin søndagskveld videre:))

Klem fra

post signature